Bærekraft

For oss i Pink Fish er det viktig å behandle planeten med respekt. Vi ønsker å minimere fotavtrykket vårt, og har derfor tatt mange valg for å passe på at vi opererer så bærekraftig som mulig. Vi har kun komposterbar emballasje, vi jobber hardt for å redusere matsvinn – og ikke minst: vi har valgt laks!

Laksen Først og fremst er valget av laks som stjernen i vår meny et viktig bærekraftvalg. Av alle proteiner vi kunne valgt, er laksen den mest bærekraftige. Karbonavtrykket per kilo oppdrettslaks konsumert er betydelig lavere enn for alle sammenlignbare kjøttråvarer. Pink Fish bruker kun leverandører som tar miljøansvaret seriøst. Vår laks får kun fôr som ikke inneholder antibiotika, GMO eller palmeolje. Vår leverandør har en målsetting om å unngå bruk av kjemikalier til bekjempelse av lakselus, og har stor suksess med bruk av naturlige metoder.

Matsvinn Vi strekker oss langt for å unngå å kaste mat i restauranten, og har utviklet strømlinjeformede bestillings- og leveringsrutiner som gjør at råvarer ikke blir liggende til de går ut på dato. Vi bruker så mye som mulig av råvarene våre for å minimere avskjær. Og ikke minst: all maten vår blir laget å bestilling. Det betyr at vi ikke har ferdige retter liggende som må kastes etter kort tid for å opprettholde våre strenge kvalitetskrav.

Emballasje På verdensbasis er plast et av de største miljøproblemene. Derfor har vi valgt å bruke så lite plast som mulig i restauranten. All vår emballasje er biologisk nedbrytbar og komposterbar, og behandles som matavfall. Fun fact: Den kan faktisk spises! I tillegg har vi alltid kaldt, friskt vann fritt tilgjengelig for alle våre gjester. Så slipper du å kjøpe en plastflaske.