For oss i Pink Fish er det viktig å behandle planeten med respekt. Vi ønsker å minimere fotavtrykket vårt, og har derfor tatt mange valg for å passe på at vi opererer så bærekraftig som mulig. Vi har kun nedbrytbar emballasje, vi jobber hardt for å redusere matsvinn – og ikke minst: vi har valgt laks!

Laksen

Først og fremst er valget av laks som stjernen i vår meny et viktig bærekraftvalg. Av alle proteiner vi kunne valgt, er laksen den mest bærekraftige. Karbonavtrykket per kilo oppdrettslaks konsumert er betydelig lavere enn for alle sammenlignbare kjøttråvarer. Pink Fish bruker kun leverandører som tar miljøansvaret seriøst, og all fisken vi serverer er ASC-sertifisert. Det betyr at den oppfyller strenge bærekraftskrav utarbeidet av WWF i samarbeid med oppdrettsbransjen.

Vår laks får kun fôr som ikke inneholder antibiotika, GMO eller palmeolje. Vår leverandør har en målsetting om å unngå bruk av kjemikalier til bekjempelse av lakselus, og har stor suksess med bruk av naturlige metoder.